От Беки Ъпъм, 17 март 2021 г. Може ли внимателността да подобри съня ви

От Беки Ъпъм, 17 март 2021 г. Може ли внимателността да подобри съня ви

Смученето на кубчета лед или бонбони или дъвки може да помогне при сухота в устата. Опитайте леки упражнения час преди хранене, за да стимулирате апетита си, и се опитайте да останете максимално активни през целия ден. Използвайте ароматизирани добавки, предназначени да подобрят храненето. Пийте между храненията, а не по време на хранене, за да не се чувствате прекалено сити. Опитайте да ядете храни студени или на стайна температура, ако сте чувствителни към вкус или мирис. Добавете подправки или овкусители, за да направите вкуса на храната по -привлекателен. Помолете приятели и семейство да ви помогнат да пазарувате или приготвяте ястия, ако сте уморени. Направете храненията по -приятни, като пуснете любимата си музика, гледате телевизия или хапнете с приятел.

Болногледачите могат да помогнат с храненето, като предлагат леки закуски и нишестени храни (хляб, тестени изделия, картофи), поддържат хладни напитки под ръка и правят шейкове и смутита, когато човекът, за когото се грижат, не иска да яде. Насърчавайте да ядете, без да заяждате или спорите. А ACS подчертава, че е важно грижещите се да не се обвиняват, ако любимият им откаже или не може да яде.

Д -р Taofeek Owonikoko, онколог от Института за борба с рака Winship на университета Emory в Атланта, казва, че казва на пациентите си да „приемат колкото е възможно повече балансирана диета. ”

Той добавя, че някои хора могат да бъдат подпомогнати от марихуаната, тъй като тя може да стимулира апетита, но закупуването й може да бъде трудно. Законите за употребата на медицинска марихуана варират в зависимост от държавата, което може да затрудни закупуването в зависимост от това къде живеете. Посетете Националната конференция на държавните законодателни органи, за да научите повече за законите на вашата държава за медицинска марихуана.

Докато някои изследвания при животни показват, че марихуаната стимулира апетита, д -р Owonikoko остава предпазлив. „Не мога да бъда защитник на това“, казва той, „но моите пациенти, които са употребявали марихуана, съобщават за подобряване на апетита и по -малко гадене. Хората съобщават за добри резултати с употребата на лекарствени продукти от марихуана. ”

Owonikoko също насърчава хората с метастатичен NSCLC да упражняват, за да стимулират апетита, но „не трябва да прекаляват“, казва той. „Те трябва да направят толкова, колкото смятат, че могат да понасят. ”

Той също така казва, че може да искате да потърсите професионална помощ. „В зависимост от това къде са лекувани хората, може да има диетолози, които да им дадат съвет какъв вид храна да ядат. Това е нещо, което може да помогне “, казва Овоникоко.

Допълнителен доклад от Colleen de Bellefonds

Повече в Рак на белия дроб

Как геномното тестване може да доведе до по -добро лечение на NSCLC

„Възможно е всичко да е наред“: Мантра за метастатичен рак на белия дроб

7 съвета за управление на вашите разходи за здравеопазване

Абонирайте се за нашия бюлетин за грижа за рака!

Най -новото в рака на белия дроб

Защо „никога непушачите“ получават рак на белия дроб?

Както изглеждаше завинаги, пушенето и ракът на белия дроб изглежда вървят ръка за ръка. Сега статистиката показва тревожна тенденция: Все повече хора. . .

От Джули Маркс, 2 април 2021 г.

Можете ли да оцелеете от рак на белия дроб?

Процентът на оцеляване се увеличава при този смъртоносен рак.

От Джули Маркс, 2 април 2021 г.

Актуализирани насоки за скрининг на рак на белия дроб: Повече американци трябва да бъдат изследвани на по -млада възраст, казват експерти

Разширените препоръки могат да означават заразяване с рак на белия дроб на по -ранен, по -лечим етап за повече малцинства, жени и по -млади хора с анамнеза. . .

От Джули Маркс, 30 март 2021 г.

Нова надежда за по-рано „непреодолим“ недребноклетъчен рак на белия дроб

Пациенти с недребноклетъчен рак на белия дроб, подхранван от мутация на гена KRAS, имат нова възможност за лечение, според ново изследване.

От Маркус А. Банкс 11 март 2021 г.

5 Ранни признаци на рак на белия дроб

Смъртта на Дъстин Даймънд постави светлината на прожекторите върху неудобната истина: Ракът на белия дроб се увеличава при никога непушачите. Знаете ли как да разпознаете симптомите?

От Джесика Мигала 18 февруари 2021 г.

8 начина да практикувате самообслужване по време на метастатично лечение на недребноклетъчен рак на белия дроб

Рутината за самообслужване може да ви помогне да останете максимално здрави, активни и емоционално изпълнени по време на лечението на рака.

От Джулия Калифано, 27 август 2020 г.

Какво трябва да знаете, ако метастатичният недребноклетъчен рак на белия дроб се разпространи в костите ви

Костните метастази могат да причинят болка, слабост и фрактури. Научете как се диагностицира и лекува.

От Джулия Калифано, 27 август 2020 г.

Да се ​​научим да живеем с терминален рак на белия дроб

Дорис Кастевенс живее със знанието за предстоящата си смърт от рак на белия дроб в продължение на четири години и половина. Ето как се справя.

От Melba Newsome 7 юли 2020 г.

Пушачите, които са се отказали преди диагнозата рак на белия дроб, са по -склонни да оцелеят

Изследванията показват, че отказването, дори за дългосрочни пушачи, и дори само няколко години преди диагнозата, подобрява шансовете за оцеляване с болестта. . .

От Шари Роан, 14 май 2020 г.

Да бъда диагностициран с рак на белия дроб ме научи да се боря за себе си и за другите

Когато хроничната й кашлица се оказа рак на белия дроб, Джули https://harmoniqhealth.com/ Сведберг се оказа изправена пред някои неудобни истини за стереотипите, препятствията. . .

До 15 април 2020 г. “

Нови данни от един академичен медицински център установяват, че почти половината медицински сестри съобщават, че редовно са лишени от сън. Дийн Мичъл/

Много хора се борят, когато става въпрос за редовно осигуряване на достатъчно сън.

Повече от една трета от възрастните в Съединените щати не получават седемте или повече часа сън на нощ, препоръчани от Американската академия по медицина на съня (AASM), според доклад на AASM от 2015 г. Здравните специалисти и защитниците на общественото здраве, включително AASM и Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), съвместно обявиха хроничния недостатъчен сън за епидемия от здраве през 2013 г.

Тази последна стъпка не е изненадваща, защото недоспиването редовно е свързано с множество здравословни проблеми, като проблеми с мисленето, паметта, концентрацията и настроението в краткосрочен план и проблеми като затлъстяване, диабет тип 2, болестта на Алцхаймер заболяване и някои видове рак в дългосрочен план.

СВЪРЗАНИ: Връзката между недоспиването и диабета

Повсеместното лишаване от сън не е проблем с универсално решение. Поправките ще трябва да бъдат пригодени за различните групи хора, които се борят със съня, което означава, че нуждите и борбата със съня на тези групи ще трябва да бъдат разбрани по -добре.

Три нови проучвания хвърлят светлина върху три такива популации: медицински сестри, студенти и оцелели от природни бедствия. Проучванията са представени по -рано тази година на Sleep 2019, годишната среща на асоциираните професионални общества за сън, която включва както AASM, така и Обществото за изследване на съня.

„Тези три проучвания подчертават и подсилват друга работа, че липсата на сън е широко разпространен проблем в различни общности и популации“, казва д -р Джеймс Роули, професор по медицина в Университета Уейн в Детройт и член на борда на AASM. „Въпреки че липсата на сън може да се прояви по различни начини в различните популации, това очевидно е здравословен проблем, който трябва да бъде решен както на местно, така и на обществено ниво, както от лекари, така и от специалисти по обществено здраве. ”

Почти половината медицински сестри в този голям академичен медицински център се борят със съня

Данните от анкетата на 1165 медицински сестри, работещи в Центъра за здравни науки към Университета на Оклахома в Оклахома Сити, разкриха, че почти половината не получават достатъчно сън, а голям брой медицински сестри съобщават за проблеми, които потенциално са показателни за безсъние и нарушения на циркадния ритъм. Данните са публикувани в резюме на проучване в списанието Sleep за април 2019 г. и са представени на годишната среща Sleep 2019.

СВЪРЗАНИ: Всичко, което трябва да знаете за вашия циркаден ритъм и как той влияе на съня ви

Констатациите са в съответствие със съществуващите изследвания, които показват, че проблемите със съня са по -високи от средните при популациите на медицинските сестри. Доклад на Центровете за контрол и превенция на заболяванията от март 2017 г. показа, че в извадка от 2484 медицински сестри и домашни помощници от цяла САЩ, приблизително 43 процента спят по -малко от седем часа на ден. Други проучвания показват, че умората и сънливостта през деня са по-високи от средните при медицинските сестри и особено при медицинските сестри, които работят през нощта или на 12- или 24-часови смени.

Новите данни също са забележителни в светлината на нарастващата литература, показваща, че липсата на сън сред медицинските сестри е риск за общественото здраве, тъй като увеличава риска от злополуки, обяснява авторът на изследването, д-р Франсис Кристиан, трета година в белодробни и критични грижи в здравния център на университета в Оклахома в Оклахома Сити. (Проучване, публикувано през май 2016 г. в BMJ, установи, че медицинските грешки представляват повече от 250 000 смъртни случая годишно в Съединените щати, което ги прави третата водеща причина за смъртта.)

Новите резултати от проучването също са интересни, защото включват много медицински сестри от един медицински център и използват няколко валидирани мерки за нарушаване на съня, казва д -р Роули. (Роули не участва в нито едно от трите нови проучвания, споменати в тази статия.)

Въпросите от анкетата, които зададоха за последните три месеца сън на участниците, бяха предназначени да оценят сестрите за симптоми на разстройство на съня и да измерват кой не спи достатъчно. Проучването установи:

Почти половината – 49 процента – от медицинските сестри съобщават, че спят средно по -малко от седем часа на нощ. 31 процента от анкетираните са имали симптоми, свързани с хронично безсъние. 27 % разчитат на лекарства за заспиване. 31 процента от медицинските сестри съобщават за симптоми, показателни за нарушение на работата на смени, често срещано нарушение на циркадния ритъм сън-будност сред хора, чиито работни графици са извън типичните 9а. м. до 5 п. м. работен ден, характеризиращ се със затруднено заспиване и прекомерна сънливост, както е дефинирано от Клиника Кливланд.

СВЪРЗАНИ: Проучването разкрива защо All-Nighters може да бъде толкова опасно за вашето здраве

Медицинските сестри са по-склонни да развият проблеми със съня от други и има нужда от интервенции на работното място за подобряване на тяхното здраве и благосъстояние, казва д-р Кристиан. Това е изводът от това изследване: Трябва да разпознаем и диагностицираме по -добре проблемите със съня при медицинските сестри. „Ние проверяваме шофьорите на камиони за сънна апнея, но все още не правим това за здравните специалисти“, казва Кристиан.

Липсата на сън на учениците, свързана със симптомите на психичното здраве

Друг резюме на изследване, публикувано в списанието Sleep през април 2019 г. и представено на срещата, анализира липсата на сън при студентите, като установява, че по-ниските нива на самосъобщаван сън и умора са свързани с по-висок риск от самооценки на психични симптоми, като например чувство на безнадеждност или тъга. Изследователите разгледаха данните от Националната здравна оценка на колежа, годишно проучване на студенти от цяла САЩ. Техните данни включват 110 496 студенти.

Данните показват, че сред общата група студенти всяка нощ с недостатъчен сън увеличава вероятността на индивида да съобщи следните симптоми на психично здраве с тези количества:

Увеличава вероятността студентът да съобщи, че се чувства изтощен с 29 процента Увеличава вероятността студентът да съобщи за безнадеждност с 24 процента Увеличава вероятността студентът да съобщи, че мисли за самоубийство с 28 процента

Докато предишните изследвания свързват психичното здраве с достатъчно сън, новите данни са значителни, тъй като разглеждат много голяма популация от студенти от цяла САЩ, казва Роули.

СВЪРЗАНИ: Връзката между безсъние, тревожност, депресия и други проблеми с психичното здраве се усложнява

Роули посочва, че проучването може да покаже само връзка между недостатъчния сън и симптомите на психичното здраве. „Не е ясно дали недостатъчният сън причинява тези симптоми или наличието на проблеми с психичното здраве води до недостатъчен сън“, казва той.

Изводът обаче остава, че тази силна връзка между липсата на сън и проблемите с психичното здраве предполага, че вниманието към адекватния сън е важно за студентите, особено като се имат предвид данните, които показват, че много студенти се борят да получат необходимия сън. Последният доклад на Националната оценка за здравето на колежа, публикуван през есента на 2018 г., показва 44. 4 % от студентите казват, че са се чувствали „уморени, издърпани или сънливи през деня“ в продължение на три до пет дни в седмицата.

Проблемите със съня са свързани с проблеми с психичното здраве при преживели природни бедствия

И накрая, друго проучване съобщава за лишаване от сън при оцелелите от природни бедствия. Резюмето на изследването, публикувано също в броя на списание Sleep през април 2019 г. и представено на срещата през юни, съобщава, че безсънието, перитравматичният дистрес (емоционални и физиологични реакции, изпитвани по време и непосредствено след травматично събитие, които могат да предсказват посттравматично събитие стресово разстройство [ПТСР] и други психологически затруднения, според доклад от 2018 г. по темата в Journal of An тревожни разстройства), симптомите на ПТСР и депресия бяха високи сред оцелелите от земетресението през 2010 г. в Хаити две години след бедствието. Това природно бедствие уби повече от 200 000 души и разсели повече от 1 милион жители.

Изследователите са проучили 165 възрастни оцелели, живеещи в Порт-о-Пренс две години след бедствието. При 42 % са установени клинично значими нива на ПТСР; 22 % са имали симптоми на депресия; и 94 % съобщават, че са изпитвали безсъние след земетресението. Изследователите установяват, че най -силните рискови фактори за нарушения на съня са перитравматичен дистрес и симптоми на депресия.

Това изследване е ограничено, тъй като е било малко проучване и включва само оцелели от едно природно бедствие, казва водещият автор на изследването д -р Джудит Блан, докторант в Центъра за промяна на здравословното поведение в рамките на разделението за здраве и поведение в катедрата по здравеопазване на населението в Медицинския факултет на Нюйоркския университет в Ню Йорк. Но данните показват, че нарушаването на съня, дори две години след земетресението, все още е много разпространено сред оцелелите.

Важното е, че помощните работници, които помагат на оцелелите от природни бедствия да се справят с психологическите последици от травмата, също трябва да обмислят съня, казва д -р Блан.

Ролята на съня, когато става въпрос за нашето физическо, психическо и емоционално здраве, стана по -призната в Съединените щати през последните години, но това не е така навсякъде по света, обяснява Блан.

Това изследване показва, че вниманието към здравето на съня трябва да бъде част от помощ и намеса след хуманитарни кризи, казва Блан. „Глобалните здравни лидери трябва да са наясно с важността да се съсредоточат върху здравето на съня, а не само върху психичното здраве. ”

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в съня

8 здравословни проблема, свързани с недоспиването

Хроничното недоспиване може да има дългосрочни последици за цялостното ви здраве и благополучие.

От Беки Ъпъм, 17 март 2021 г.

Може ли внимателността да подобри съня ви?

Изследванията показват, че редовната практика на съзнание може да помогне с множество мерки за сън.  

Get a quote

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.