Biden s-a angajat, de asemenea, să întărească legea în calitate de președinte.

Biden s-a angajat, de asemenea, să întărească legea în calitate de președinte.

„Îngrijirea sănătății va fi în fruntea listei de priorități ale președintelui”, spune Sabrina Corlette, JD, co-director al Centrului pentru Reformele Asigurărilor de Sănătate la Școala de Politici Publice McCourt de la Universitatea Georgetown. „Cred, totuși, că administrația va fi foarte preocupată de răspunsul la COVID-19 și de consecințele economice… în special în primul an.”

Iată o privire mai atentă la ce ne putem aștepta de la o președinție Biden.

COVID-19: Federalizarea eforturilor de răspuns

Biden va trece la federalizarea răspunsului la COVID-19. El a spus că va prelua responsabilitățile majore din partea statelor — cum ar fi stabilirea politicilor naționale privind purtarea măștilor, distanțarea socială și redeschiderea școlilor și a întreprinderilor, pe baza îndrumărilor CDC. În zilele premergătoare alegerilor, Biden a cerut un mandat național de mască, după ce s-a chinuit pe această problemă pe tot parcursul verii.

El a spus că va lăsa știința sănătății publice să conducă politica politică. Biden intenționează, de asemenea, să-și creeze propriul grup operativ pentru a consilia oficialii în timpul tranziției cu privire la gestionarea noii creșteri a cazurilor de COVID-19, siguranța vaccinurilor și protejarea populațiilor expuse riscului, a raportat Politico în această săptămână. El a primit un briefing virtual despre pandemie de la un grup de experți în timp ce aștepta rezultatul alegerilor.

„Cred că nu vom mai avea acest mesaj public confuz și contradictoriu”, spune Corlette, „dar cred, de asemenea, că va exista umilință și recunoașterea faptului că dovezile evoluează – că nu avem toate răspunsurile, dar noi Învățăm pe măsură ce mergem.”

Dar mandatele naționale privind măștile și distanțarea socială vor fi dificil de aplicat, spun experții. De asemenea, este probabil să se confrunte cu respingere din partea intereselor de afaceri, opoziție din partea oficialilor publici din statele conduse de GOP și chiar provocări legale.

Capacitatea lui Biden de a lucra cu Congresul — sau nu — poate determina dacă este capabil să implementeze unele dintre componentele cheie ale planului său de acțiune împotriva coronavirusului, care include:

Oferă testare gratuită pentru COVID-19 pentru toți americanii Angajarea a 100.000 de urmăritori de contacte Eliminarea cheltuielilor din buzunar pentru tratamentul coronavirusului Furnizarea de EIP „suficient” pentru lucrătorii esențiali Sprijinirea vaccinurilor susținute de știință și a tratamentelor medicale în curs de dezvoltare Solicitarea redeschiderii întreprinderilor, locurilor de muncă și școlilor numai după reduceri „suficiente” ale transmiterii în comunitate – în conformitate cu protocoalele bazate pe dovezi propuse de CDC Oferirea de concedii plătite de urgență pentru lucrătorii dislocați de pandemie și mai mult ajutor financiar pentru lucrători, familii și întreprinderile mici Consolidarea măsurilor de protecție pentru a proteja americanii expuși riscului, inclusiv persoanele în vârstă Creșterea salariilor pentru lucrătorii din domeniul sănătății din prima linie

Biden nu a detaliat cum ar plăti pentru multe dintre acestea, dincolo de a promite că îi va forța pe americanii bogați să „plătească partea echitabilă” din taxe pentru a ajuta. El a propus o creștere a taxelor pentru americanii care câștigă mai mult de 400.000 de dolari pe an, ceea ce ar necesita aprobarea Congresului.

Antos spune că se așteaptă ca planul de acțiune COVID-19 propus de Biden să fie practic același cu cel al lui Trump în două domenii: eforturile de a dezvolta un vaccin și tratamente antivirale.

Administrația a cheltuit aproximativ 225 de milioane de dolari pentru eforturile de testare a COVID-19, cu un accent deosebit pe zonele rurale.

Trump a lansat Operațiunea Warp Speed ​​pentru a accelera un vaccin. Ca parte a acestuia, guvernul federal a încheiat un contract cu șase companii de medicamente, cheltuind aproape 11 miliarde de dolari. Operațiunea își propune să furnizeze cel puțin 300 de milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului până în ianuarie 2021.

Antos ar dori să vadă „o abordare mai sofisticată a distanței sociale” din partea președintelui ales, care să țină cont de diferitele provocări cu care se confruntă americanii, în funcție de veniturile lor, de situația lor de muncă și de alți factori în timpul pandemiei.

„Există o mulțime de oameni în această țară în care munca de acasă este bine și locurile de muncă sunt sigure”, notează el. „Este persoana care obișnuia să lucreze la un restaurant care s-a închis, este lucrătorul de linie la o fabrică care și-a redus drastic programul. Practic, sunt oameni din clasa de mijloc inferioară, oameni cu venituri mici, oameni din clasa de mijloc și nu este elita.

„Și politicile nu au acordat suficientă atenție faptului că circumstanțele lor și compromisurile lor ar fi diferite de compromisurile cuiva care nu are de ce să-și facă griji din punct de vedere economic.

„Așadar, avem nevoie de o politică mai flexibilă [care] să le ofere oamenilor informațiile de care au nevoie și să le ofere sprijinul financiar de care au nevoie… astfel încât să poată lua decizii bune pentru ei înșiși și pentru familiile lor. Și practic nu am făcut asta.”

Obamacare pe blocuri?

Decizia Curții Supreme de a aborda un alt caz care urmărește să răstoarne Legea privind îngrijirea la prețuri accesibile ar putea aduce agenda de sănătate a lui Biden un eșec major – și ar pune în pericol îngrijirea medicală pentru milioane de americani.

Pe 10 noiembrie, Înalta Curte va audia argumentele orale cu privire la un proces care ar doborî întregul Obamacare. Nu se așteaptă o decizie până anul viitor.

Curtea a menținut anterior legea din 2010, pe care Biden a ajutat-o ​​să dea intrarea în Congres în calitate de vicepreședinte. Dar adăugarea lunii trecute a judecătorului de la Curtea Supremă, de dreapta, Amy Coney Barrett, oferă instanței o majoritate conservatoare clară care ar putea însemna sfârșitul Obamacare, spun experții în drept.

Republicanii s-au opus legii de la adoptarea ei, dar nu au reușit să adune voturi pentru a o abroga sau pentru a adopta o alternativă.

Antos, de la American Enterprise Institute, notează că conservatorii cred că legea a crescut costurile pentru îngrijirea sănătății și asigurări în ultimul deceniu, în parte din cauza protecțiilor sale pentru americanii cu afecțiuni preexistente și care solicită asigurătorilor să ofere polițe cuprinzătoare „placate cu aur”.

„A crescut costurile, oferă planuri care nu sunt foarte puternice, pune oameni cu risc ridicat în același [grup de asigurări], ceea ce a crescut costurile pentru toată lumea, mandatul angajatorului… acestea sunt toate motivele”, spune el.

Nu se așteaptă ca Curtea Supremă să dea o decizie cu privire la Legea privind îngrijirea la prețuri accesibile înainte de jumătatea anului viitor. Dar incertitudinea va respinge probabil propunerile lui Biden de a extinde legea.

Răsturnarea Obamacare ar avea un impact uriaș asupra milioanelor de americani:

Aproximativ 133 de milioane de americani — aproximativ jumătate din populația SUA — cu afecțiuni preexistente ar putea găsi mai greu, dacă nu imposibil, să găsească o asigurare de sănătate la prețuri accesibile. Această cifră nu include americanii infectați cu COVID-19. Aproximativ 165 de milioane care necesită tratamente costisitoare – pentru cancer și alte afecțiuni – nu ar mai fi protejați de costurile uriașe ale îngrijirii prin plafoanele federale ale cheltuielilor din buzunar cerute de Legea privind îngrijirea la prețuri accesibile. Se estimează că 21 de milioane care cumpără acum asigurări prin intermediul piețelor Obamacare și-ar putea pierde acoperirea. Alte 12 milioane pe Medicaid s-ar putea găsi fără asigurare. Cel puțin 2 milioane de tineri adulți cu vârsta de 26 de ani și mai puțin, acum în politicile de sănătate ale părinților lor, ar putea fi declanșați. Milioane de oameni care folosesc Medicare s-ar putea confrunta cu costuri mai mari. Subvențiile federale pentru americanii cu venituri mai mici pentru a cumpăra politici ar dispărea.

Pe parcursul campaniei, Biden a subliniat în mod repetat necesitatea de a păstra prevederea legii care interzice companiilor de asigurări să refuze acoperirea americanilor cu afecțiuni preexistente, cum ar fi diabetul, cancerul și bolile de inimă. De asemenea, interzice perceperea de prime mai mari pe baza stării de sănătate, a vârstei sau a sexului.

Biden s-a angajat, de asemenea, să întărească legea în calitate de președinte.

El a propus o varietate de suplimente la Affordable Care Act despre care spune că va „asigura mai mult de aproximativ 97% dintre americani”, potrivit site-ului de campanie Biden.

Propunerile lui Biden includ oferirea de subvenții federale mai mari pentru a ajuta americanii cu venituri mici și medii să plătească pentru polițele achiziționate prin intermediul piețelor de asigurări Obamacare.

Cea mai îndrăzneață dintre propunerile lui Biden este crearea unei „opțiuni publice” pentru asigurare — un program asemănător Medicare pe care întreprinderile mici și persoanele fizice ar putea să-l aleagă dacă nu au acoperire, nu și-o permit sau nu le place bazată pe angajator. acoperire.

De asemenea, ar înrola automat milioane de americani neasigurați care trăiesc în cele 14 state care nu au extins Medicaid, care acoperă persoanele cu venituri mici.

Dar un astfel de plan ar necesita aprobarea Congresului — inclusiv o „super-majoritate” de 60 de voturi din Senat pentru a bloca o posibilă obstrucție a GOP. Aceasta va fi o provocare semnificativă pe care Biden va trebui să o depășească, cu Congresul împărțit atât de egal.

Casa Albă ar trebui, de asemenea, să învingă lobby-ul puternic din partea unora dintre cele mai influente grupuri de interese din industrie din Washington, spune Corlette.

„Nici măcar nu sunt sigură că vor obține toate voturile democraților”, spune ea.

„Deci, va fi o luptă dificilă pentru a trece o opțiune publică.”

Luate împreună, planurile lui Biden de extindere a Obamacare se estimează că vor costa 750 de miliarde de dolari în 10 ani. El a spus că o mare parte din această finanțare ar proveni din creșterea impozitelor pe cei bogați.

Asta înseamnă că ar necesita probabil aprobarea Congresului, ceea ce Antos sugerează că este puțin probabil, având în vedere polarizarea de pe Capitol Hill.

Medicare, Medicaid și costuri cu medicamente

Biden a cerut o serie de reforme care vizează Medicare, Medicaid și creșterea costurilor medicamentelor.

În ceea ce privește Medicare, care acoperă în principal persoanele în vârstă de 65 de ani și peste, Biden a propus scăderea vârstei de eligibilitate de la 65 la 60 de ani. Acest lucru ar putea extinde Medicare la până la 20 de milioane de americani mai mulți.

Pe Medicaid, rețeaua de protecție a sănătății pentru americanii cu venituri mici și cu dizabilități, președintele ales sprijină o finanțare federală sporită pentru state în timpul crizei economice actuale și, potențial, dincolo.

Medicare este probabil să devină un punct cheie al noii administrații, în lumina presiunilor pe care pandemia le pune asupra finanțării Medicare.

În aprilie, administratorii Medicare au spus că fondul fiduciar din partea A pentru program, care plătește îngrijirea spitalicească și a pacienților internați, ar putea începe să se usuce în 2026.

Dar acele proiecții nu au inclus impactul COVID-19. Unii economiști au estimat de atunci că partea A Medicare ar putea deveni insolvabilă încă din 2022.

Partea B Medicare, care plătește costurile pentru medic și ambulatoriu, este finanțată din finanțarea generală a impozitelor și a primelor de asigurare a beneficiarului, deci nu este în pericol de secătură.

La aceste presiuni se adaugă un ordin executiv pe care Trump a semnat în august, prin care amâna temporar impozitele pe salarii, un mijloc principal de finanțare pentru Medicare și Securitate Socială.

În baza acestor impozite, angajații plătesc 6,2% din câștigurile lor (pe venituri anuale de până la 137.700 USD) pentru asigurările sociale și 1,45% pentru taxele Medicare în fiecare perioadă de plată. Angajatorii plătesc aceeași rată pe cec de salariu, însumând o taxă combinată de 12,4% de asigurări sociale și 2,9% impozit Medicare.

Biden a spus că va anula reducerea impozitelor atunci când va prelua mandatul.

Dar pentru a înțelege problemele legate de finanțarea Medicare și Medicaid, este probabil să aibă nevoie de sprijinul prostect pret Congresului. Corlette și alți experți spun că asta ar putea fi o provocare în timp ce națiunea rămâne în strânsoarea pandemiei de coronavirus.

Pe lângă reformele sale Medicare și Medicaid, Biden a propus mai multe planuri de scădere a prețurilor medicamentelor, un subset al creșterii costurilor de îngrijire a sănătății și asigurări.

Cheltuielile SUA pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă au crescut cu aproape 42% în ultimul deceniu — de la 253,1 miliarde de dolari în 2010 la 358,7 miliarde de dolari în 2020 (proiectate) — conform Centrelor pentru Medicare & Servicii Medicaid.

În 2020, prețurile de vânzare cu amănuntul pentru 460 de medicamente prescrise în mod obișnuit au crescut în medie cu 5,2%, potrivit unei noi analize realizate de 3 Axis Advisors, o firmă de cercetare în domeniul sănătății.

Aceasta este mai mult decât dublul ratei estimate a inflației.

Pentru a controla costurile medicamentelor, Biden susține legislația aprobată de Camera Reprezentanților condusă de democrați anul trecut, care ar permite Medicare să negocieze prețurile medicamentelor cu companiile de medicamente, așa cum fac asigurătorii privați.

Legea federală interzice acum Medicare să negocieze prețuri în numele celor 67,7 milioane de americani care îl folosesc. Companiile de medicamente și mulți lideri GOP susțin că legea actuală este necesară pentru a le permite să cheltuiască mai mult pentru cercetare și dezvoltare de noi medicamente.

În plus, Biden susține ideea ridicării interdicțiilor privind importul de droguri din țări străine cu costuri mai mici.

El susține, de asemenea, crearea unui consiliu de evaluare independent pentru a stabili plafoane de preț pentru medicamentele noi, fără concurenți; punerea la dispoziție a medicamentelor generice de înaltă calitate; încetarea scutirilor fiscale pentru publicitatea companiei de medicamente; și limitându-și marja de manevră în creșterea prețurilor.

Toate aceste propuneri ar necesita probabil aprobarea Congresului și s-ar putea confrunta cu provocări legale în instanțe.

11 noiembrie 2020 — Acum că o audiere a Curții Supreme cu privire la un nou proces care urmărește să elimine Legea privind îngrijirea la prețuri accesibile s-a încheiat, ce urmează pentru lege?

Observatorii instanței spun că întrebările și comentariile punctuale despre proces din partea judecătorului șef John Roberts și a judecătorului Brett Kavanaugh sugerează că instanța pare probabil să emită o hotărâre restrânsă în acest caz.

Nu se așteaptă o decizie până în iunie.

„Pe baza a ceea ce am auzit, există motive să fim optimiști cu prudență că ACA va supraviețui în cele din urmă”, spune MaryBeth Musumeci, JD, expert în politici de sănătate și director asociat al Programului Kaiser Family Foundation pentru Medicaid și Neasigurați. „Aceasta se datorează în primul rând pentru că am auzit de la Roberts și Kavanaugh că ei văd asta foarte îngust.”

Tom Miller, JD, cercetător în domeniul politicilor de sănătate la American Enterprise Institute și avocat, a fost de acord. El ajunge până la a apela la argumente juridice din partea avocaților și a președintelui Donald Trump pentru a răsturna Legea privind îngrijirea la prețuri accesibile „o întindere” care probabil nu va avea succes.

„Încercau să-și arunce pluta de salvare în ocean”, spune Miller. „Am putea obține o excizie sacrificială a mandatului individual, dar cel mai bun pariu este că instanța se va pronunța 5-4, spunând că mandatul individual nu merită păstrat în viață, dar nu va invalida întreaga lege.”

Katie Keith, JD, profesor de politici de sănătate la Georgetown University Center on Health Insurance Reforms, spune astfel: „Am auzit comentarii destul de puternice de la Roberts și Kavanaugh, așa că mi-ar fi greu să cred că instanța va anula intreaga lege.

„Indiferent de ce se întâmplă cu mandatul individual, restul legii pare să fie în stare bună. Așa că cred că elimină o anumită incertitudine cu privire la ceea ce se va întâmpla în continuare.”

Cazul, adus de administrația Trump și de 18 state conduse de republicani, depinde de o singură problemă: dacă votul din 2017 al Congresului condus de GOP pentru eliminarea taxei Affordable Care Act asupra americanilor neasigurați ar trebui să răstoarne întreaga lege.

În 2017, Congresul controlat de GOP a votat pentru eliminarea sancțiunilor din mandatul individual al legii, care impunea tuturor să cumpere asigurări de sănătate. Dar restul legii, adoptată în 2010, a lăsat neschimbată.

În discuție este un concept juridic complex cunoscut sub numele de „separabilitate” – adică dacă o anumită prevedere poate fi „separată” de o lege mai mare, fără a răsturna întregul lucru.

În două hotărâri recente, notează Miller, Curtea Supremă a avut tendința să se concentreze îndeaproape pe dispozițiile „separabile”, fără a anula legi întregi, pe care instanța le consideră în primul rând rolul Congresului.

Get a quote

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.